YOUnion – Union for Youth

El projecte té com a objectiu general l’anàlisi de la participació dels joves en els sindicats en vuit països – Bèlgica , Alemanya , Holanda , França , Hongria , Espanya , Itàlia i el Regne Unit – a partir de dues preguntes d’investigació :
– Com pot l’acció sindical millorar el mercat de treball juvenil ?
– I , com poden els sindicats incrementar la seva afiliació ?
Per donar resposta a aquests interrogants es realitzaran anàlisis, per a cadascun dels països esmentats , de : els interessos específics dels joves ; exemples , exitosos i no exitosos , de les iniciatives dels sindicats per organitzar els joves treballadors , les estratègies de comunicació dels sindicats respecte als joves ; iniciatives encaminades a proporcionar veu als joves en les organitzacions sindicals i en la negociació col · lectiva .
El projecte proporcionarà una anàlisi de les activitats sindicals específicament orientades a (1 ) l’augment de l’afiliació i participació dels joves en els sindicats , (2 ) l’augment de la representació dels joves en el diàleg social i en la negociació col · lectiva , a nivell nacional, local i sectorial , i (3 ) la millora de la posició dels joves en el mercat laboral a través de: ( i) la creació d’ocupació per als joves , ( ii ) la promoció de la formació professional , la formació contínua i la certificació de competències , i ( iii ) l’adaptació de la normativa per millorar la qualitat d’ocupació dels joves ( salaris decents , la reducció de la precarització i millors oportunitats professionals ) .

Data d’inici: 04/11/2013

Data fi: 04/11/2014

Finançament: European Commission, DG Employment, Social Affairs and Inclusion (Agreement number – VS/2013/0401)

Referència finançament: Agreement number – VS/2013/0403

Investigador responsable: Óscar Molina

Equip: Ramon de Alós-Moner

Documents i publicacions:

MOLINA, Óscar; ALÓS, Ramon (2014):Youth and trade unions in Spain : re-building links in turbulent times. Country report from the YouNION project.

Web relacionada: http://www.adapt.it/younion/

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Línies de recerca, Projectes europeus, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Relacions laborals i organització del treball, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.