Transformacions del treball i el benestar social

El projecte pretén analitzar alguns dels canvis més rellevants que estan tenint lloc al nostre país en l’àmbit del treball. Existint ja estudis sobre els aspectes més estructurals d’aquests canvis, com ara l’atur, les transformacions de l’estructura de l’activitat, el treball submergit, etc., la nostra intenció és avançar en les possibles novetats que avui té el contingut mateix del treball. És a dir, pretenem analitzar tant els seus aspectes objectius (qualificació, seguretat o inseguretat, relació amb la tecnologia, condicions de salut, ingressos obtinguts) com els seus aspectes subjectius.
El que significa aprofundir en el significat del treball en relació al projecte de vida que les persones construeixen, amb la consideració social i la satisfacció personal que obtenen, etc.
Les conclusions de l’estudi estan orientades fonamentalment a la recerca d’elements que facilitin l’elaboració de polítiques de benestar tant en el treball com fora d’ell, així com el coneixement de les noves característiques del treball.

Data d’inici: 01/12/1990

Data fi: 01/03/1994

Finançament: Ministerio de Educación y Ciencia-Dirección General de Investigación Científica y Técnica (PB89-0317)

Investigador responsable: Fausto Miguélez (coord.)

Equip: Carlos Lozares, Teresa Torns, Pilar Carrasquer, Andreu Lope, Pedro López, Antonio Martín, Óscar Rebollo, Xavier Coller, Màrius Domínguez, Alfonso Romero, Vicent Borràs, Immaculada Pastor, Elisabet Tejero

Documents i publicacions: 

Monogràfic Revista PAPERS, nº 55 (1998): https://papers.uab.cat/issue/view/v55

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Línies de recerca, Ocupació i transformacions en el mercat de treball, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes I+D, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.