Situació i perspectives laborals al barri de La Sauleda-Carrer Ample (Palafrugell). Estudi per a la concreció d’accions ocupacionals

La Llei de Millora de Barris, Àrees Urbanes i Viles, impulsada pel Govern i aprovada pel Parlament el maig de 2004 (Llei 2/2004, 4 de juny), respon a una de les prioritats de la Generalitat de Catalunya com és la intervenció integral en barris amb l’objectiu d’evitar-ne la degradació i millorar les condicions dels ciutadans que hi resideixen. En aquest sentit, la Llei centra la seva atenció en zones amb risc de vulnerabilitat social, per desenvolupar mesures destinades a enfortir la cohesió social.
Aquest projecte s’ubica en el context de l’aplicació de la Llei de Barris en el barri de La Sauleda-carrer Ample de Palafrugell a partir de la convocatòria de l’any 2008.
L’objectiu del projecte és triple:
1-Conèixer les capacitats i la disposició dels habitants del barri per accedir al mercat de treball o a millorar la seva posició laboral.
2-Conèixer els trets més significatius del mercat de treball local i del seu entorn més immediat, així com les característiques i necessitats del teixit productiu i empresarial. Concretar la configuració dels principals actors locals vinculats a l’ocupació i la seva interacció i conèixer, tanmateix, els recursos formatius, entre d’altres, disponibles en el territori.
3-Proposar mesures d’actuació per facilitar l’accés a l’ocupació o la millora laboral i professional de les persones del barri, d’acord amb la informació obtinguda a partir de l’estudi que es proposa.

Data inici: 01/11/2010

Data fi: 01/01/2012

Finançament: Ajuntament de Palafrugell

Investigador responsable: Andreu Lope

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Ocupació i transformacions en el mercat de treball, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.