Relacions laborals en entorns de treball multilingües – IR-multiling

La diversitat lingüística planteja molts reptes als ciutadans europeus en el treball. El dret a emprar les llengües minoritàries en la vida pública compta amb el suport de la Comissió Europea, però les preferències, per part d’algunes èlits d’Europa per comunicar-se entre si utilitzant l’Inglés com un “llenguatge universal” pot conduir a la baixa consideració de llengües nacionals, regionals o de migrants. Això esdevé encara més important amb els fluxos de migració creixent a Europa i entre els estats membres de la UE i amb la creixent importància de les empreses multinacionals que operen en tota Europa.
IR-MultiLing investigarà les àrees de comprensió / malentesos derivats de l’elecció d’un idioma i si els costos i beneficis de la diversitat lingüística és diferent per als empresaris i per als empleats.

Data d’inici: 01/12/2014

Data fi: 30/11/2016

Finançament: European Commission – DG Employment, Social Affairs and Inclusion (Agreement number VS/2014/0547)

Referència finançament: Agreement number VS/2014/0547

Investigador responsable: Antonio Martín Artiles

Equip: Óscar Molina, Alejandro Godino

Publicacions:

GODINO, A; MARTÍN, A & MOLINA, Ò. (2018): “La gestión de la diversidad lingüística en la empresa: un análisis comparativo de estudios de caso en Barcelona”. Anuario IET de trabajo y relaciones laborales vol 5, PP 27-41

Activitats de difusió:

Presentation of national situations – Spain presentation of the results of the European IR-MULTILING project

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Línies de recerca, Projectes europeus, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Relacions laborals i organització del treball, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.