Que teletreballin ells. Aprenentatges de pandèmia mes enllà de les obvietats

“Que teletreballin ells” és un estudi sobre el comportament a dins de les llars durant els primers mesos del confinament a causa de la pandèmia de la covid-19, elaborat per la Sara Moreno i en Vicent Borràs.

Malgrat que la modalitat del teletreball era present abans de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, tenia molt poca implementació. A partir de les mesures que es van prendre per a frenar l’avanç de la pandèmia, com el confinament de la població i el tancament dels centres educatius, es dona un fort increment en el seu ús. A l’inici de la pandèmia el percentatge tant d’homes com de dones que realitzen aquesta modalitat era similar. Però amb l’inici de la desescalada es produeix un canvi, on el percentatge de dones que segueixen amb el teletreball és més gran. Això ens fa pensar en la importància que té la perspectiva de gènere quan es parla de teletreball. És el mateix per a les dones que per als homes? El fet de treballar a casa pot ser un parany per a les dones, atrapades en el treball domèstic i de cures, o una oportunitat per a la corresponsabilitat?

Moreno Colom, Sara & Borràs Català, Vicent (2021). Que teletreballin ells. Aprenentatges de pandèmia més enllà de les obvietats. MRA Ediciones.

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Inici. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.