Noves organitzacions del temps: el temps de treball

El present projecte pretén conèixer les modificacions que el temps de treball ha sofert en aquestes darreres dècades. Aquestes modificacions del temps de treball tenen entre d’altres factors desencadenants: la crisi d’ocupació que, fa prop més de trenta anys, va posar fi a l'”època daurada” del treball industrial; la pèrdua de pes de l’ocupació en el sector industrial i el corresponent augment del sector serveis, i l’augment de la presència femenina en el mercat laboral. Aquest balanç de situació ha de permetre, a més, dibuixar les línies mestres d’una experiència pilot a realitzar a la ciutat de Barcelona.

Data d’inici: 01/12/2005

Data fi: 01/12/2006

Finançament: CONSELL ECONÒMIC I SOCIAL DE BARCELONA

Investigadors responsables: Miguélez, Fausto; Torns, Teresa

Equip: Vicent Borràs, Sara Moreno, Carolina Recio

Documents i publicacions:

TORNS, T.; MIGUÉLEZ, F. (coords); BORRÀS, V.; MORENO, S.; RECIO, C. (2006): Noves Organitzacions del Temps de Treball.El temps de treball: balanç d’actuacions a la Unió Europea./ Tiempo de trabajo: balance de acciones en la UE. Barcelona: Consell Econòmic i Social de Barcelona – Ajuntament de Barcelona.

MIGUÉLEZ, F.; TORNS, T.; BORRÀS, V.; MORENO, S.; RECIO, C. (2008): “El tiempo de trabajo: ¿la última frontera?”. Revista Universitaria de Ciencias del Trabajo – Relaciones laborales, Formación y Fiscalidad, 6/2008 , pp. 84-104

Web relacionada: http://www.bcn.cat/cesb/welcome.html

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Temps, treball i vida quotidiana, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.