Nou model d’estratificació social i nou instrument per al seu mesurament . El cas argentí (2009)

La nostra societat ha viscut profunds canvis si la comparem amb les que descrivien els sociòlegs clàssics. Podem pensar en els canvis més generals com els produïts per la globalització, l’avanç de la tecnologia o en aquells més concrets que experimentem dia a dia , com els canvis en les formes d’organització familiar. No obstant això , una mirada general sobre les diferents teories d’estratificació, particularment en el cas llatinoamericà , ens revela que continuen essent vigents les grans contribucions que intentaven esbrinar com estava articulada la societat industrial.
En la tesi plantegem com a objectiu conformar un model d’estratificació social a l’Argentina des d’una visió multidimensional que , incorporant les aportacions tradicionals d’estratificació , els transcendeixi , de manera tal de prendre en compte altres dimensions d’anàlisi.

 

Autor/a: Fachelli Oliva, Sandra

Director/a: López Roldán, Pedro; Planas i Coll, Jordi

Data de defensa: 14/10/2009

Enllaç: http://hdl.handle.net/10803/5149

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Publicacions, Tesis doctorials, Tesis doctorials entre 2005-2009. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.