L’impacte de la sindicalització a través de la prestació de serveis innovadors en l’afiliació sindical i relacions laborals – BREAKBACK

El projecte se centra en la “prestació de serveis” com una estratègia a través de la qual els sindicats pretenen millorar la seva afiliació, “revitalitzar ” l’acció i rellançar el paper d’un diàleg social inclusiu i innovador, en arribar a grups i individus que sovint estan exclosos de la protecció. Ens referim als treballadors comunament identificats com a “vulnerables” (ocupació no estàndard, treballadors digitals, etc.). BreakBack s’ocuparà dels treballadors autònoms i els professionals independents. Com se suggereix en el títol del projecte, pot ser necessari “Trencar” una certa rigidesa en la protecció del treball com una forma d’enfortir els instruments de suport personalitzats. No obstant això, aquestes formes de protecció no poden descurar la solidaritat col·lectiva, que és un punt crucial de les relacions laborals i la història sindical. La provisió de serveis és una de les possibles formes en què els sindicats es comprometen a aconseguir mercats laborals inclusius, en un context de desregulació i reducció de prestacions socials. El projecte se centrarà en els col·lectius de persones que necessiten suport o protecció: joves que busquen una primera ocupació, aturats, treballadors dependents, treballadors autònoms, migrants, persones amb discapacitat, etc. . El propòsit de BreakBack és avaluar com els sindicats responen a la individualització així com avaluar l’impacte de la prestació de serveis en l’afiliació sindical.

Data inici: 01/03/2019
Data fi: 31/08/2021
Finançament: DG Employment, Social Affairs and Inclusion, EUROPEAN COMMISSION
Referència: VS/2019/0079
Investigador principal: Oscar Molina
Equip: Alejandro Godino

BreakBack web

Aquesta entrada ha esta publicada en Línies de recerca, Projectes europeus, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Relacions laborals i organització del treball, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.