L’estudi de la doble presència femenina: una aposta per la conciliació de la vida laboral i la vida familiar

L’objectiu d’aquest projecte és analitzar l’accés i la permanència de les dones en el mercat de treball a Espanya des de la “doble presència”. És a dir, considerant que la presència de les dones en l’ocupació (àmbit productiu) sempre es dóna al costat de la seva presència en el treball domèstic-familiar (àmbit reproductiu). En aquest sentit, la doble presència suposa una “doble càrrega de treball” per a les dones, que repercuteix en les seves possibilitats d’ocupació i de carrera professional; però, per altra banda, la doble presència també comporta un gran potencial, doncs pot suposar l’adquisició d’unes habilitats socialment valuoses, en termes de mediació i de gestió d’activitats, ritmes de treball i espais socials distints.

Data d’inici: 01/12/2000

Data fi: 01/11/2003

Finançament: Instituto de la Mujer- Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales

Referència: Exp nº 37/00

Investigador responsable: Teresa Torns

Equip: Pilar Carrasquer, Vicent Borràs, Clara Roca

Publicacions:

Torns, Teresa; Carrasquer, Pilar,; Borràs Català, Vicent; [et al.]. El estudio de la doble presencia : una apuesta por la conciliación de la vida laboral y familiar. 2002.

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Gènere i treball, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes I+D, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.