La representació sindical de CCOO a Espanya

L’objectiu d’aquest estudi és analitzar, amb la major desagregació possible, el sistema de representació sindical a Espanya a la seva doble vessant, unitària i sindical (en particular de CCOO). Al mateix temps, l’estudi planteja englobar dues parts, evidentment relacionades entre si: una part d’ordre més “quantitatiu” (qui són, on estan,…) i una altra més “qualitativa” (què fan, com representen, nivell de compromís, etc.). L’estudi es basarà, per tant, en una part més descriptiva a partir d’una explotació estadística de dades d’eleccions sindicals, que seran facilitats per la Fundació 1° de Maig; i en una altra part enfocada a donar respostes als interrogants que sorgeixin del procés de reflexió previ.

Tipus de projecte: Convenis

Línea de recerca: Relacions laborals i organització del treball

Data d’inici: 01/10/2011

Data fi: 01/09/2014

Estat del projecte: Finalitzat

Finançament: Fundación 1º de Mayo

Investigador responsable: Ramón de Alós-Moner

Equip: Oscar Molina Romo, Pere Jódar Martínez, Pere J. Beneyto, Sergi Vidal

Documents i publicacions:

BENEYTO, Pere J.; ALÓS, Ramon; JÓDAR, Pere; MOLINA, Óscar (2012): “Crisis y legitimidad del sindicalismo”. INGURUAK Revista Vasca de Sociología y Ciencia Política, Núm. 51-52, pp. 61-80.

ALÓS, Ramon et al. (2014): “Análisis de las elecciones sindicales (2003/2012). Participación, Afiliación, Representación”. Colección Documentos de Trabajo, Fundación 1º de Mayo, Núm. 8.

ALÓS, Ramon; BENEYTO, Pere J.; JÓDAR, Pere; MOLINA, Oscar; VIDAL, Sergi (2015): La representación sindical en España. Madrid: Fundación 1º de Mayo .

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Relacions laborals i organització del treball, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.