IGUALEM

El projecte IGUALEM, cofinançat pel Fons Social Europeu dins de la Iniciativa Comunitària EQUAL es va iniciar el mes de maig de 2005 i té com a objectiu principal fomentar la igualtat d’oportunitats al mercat de treball, especialment en aquelles feines i sectors de les ciutats de Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú que ocupen majoritàriament mà d’obra masculina.
El projecte Igualem neix dins de l’anomenat Eix Diagonal, que té el seu origen l’any 1999, fruit d’un acord estable de col·laboració entre els municipis de Manresa, Igualada,Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. L’objectiu d’aquest acord és dissenyar polítiques de desenvolupament local i té com a un dels seus eixos d’actuació garantir la igualtat d’oportunitats d’accés al mercat de treball de les dones i dels col·lectius en situació de risc d’exclusió. IGUALEM involucra també a associacions empresarials, sindicats i universitats.

En particular la participació de la UAB es concreta en els punts següents:
– detecció dels sectors i oficis amb situacions de segregació per raó de gènere i identificació de les causes,
– disseny general de polítiques d’intervenció contra la segregació,
– supervisió general del conjunt d’activitats del projecte per a garantir la transversalitat del principi d’igualtat de gènere.

Data d’inici: 01/03/2005

Data fi: 01/12/2007

Finançament: European Commission. Ajuntament de Manresa- Programa Iniciativa Comunitaria EQUAL

Investigador responsable: Teresa Torns

Equip: Vicent Borràs, Carolina Recio, Carmen Mañas, Dafne Muntanyola Pau Díaz, Joan Rodríguez, Laia Castelló

Divulgació:

Jornada “Canviant actituds vers les desigualtats de gènere”

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Gènere i treball, Línies de recerca, Projectes europeus, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.