Gloria Romanello

Equip / Personal tècnic i d’administració

Gloria Romanello

Tècnica de suport a la recerca

Llicenciada en Història de l’Art (Universitá degli Studi di Parma); Màster en Llengües i cultures de l’Europa Mediterrània (Université de Nice-*Sophia antipolis) i en Management de la Cultura (Università Politecnica di Torino); Doctorat en Gestió de la Cultura i el Patrimoni – esment internacional – per la Universitat de Barcelona; Postdoc en MESOPOLHIS – Centri méditerranéen de sociologie, de science politique et d’histoire, Aix-*Marseille Université.

Actualment investigadora associada en el Observatoire de publics et donis pratiques de la culture en la Aix-*Marseille Université, membre de ICOM Espanya IC-ETHICS, del comitè editorial de la revista Córima, Revista International en Recerca en Gestió Cultural, del col·lectiu MAV – Dones en les arts visuals i reviewer en Umanistica Digitale – platinum open access journal of the Italian Association of Digital Humanities (AIUCD – Associazione per l’Informatica Umanistica e la Cultura Digitale).

Des de fa més de quinze anys duc a terme projectes de recerca sobre pràctiques culturals i artístiques. Les meves recerques tenen com a objectiu qüestionar el paper de l’art i la cultura en la definició d’identitats individuals i territorials, així com en la construcció simbòlica d’objectes patrimonials.

En el camp, utilitzo de manera complementària mètodes qualitatius i quantitatius, nodrint els meus enfocaments amb diverses contribucions disciplinàries, des de la història de l’art, la sociologia i la museologia fins a la mediació cultural. La rigorositat científica, la sensibilitat interdisciplinària i l’interès per una dimensió aplicada em permeten treballar en estreta sinergia amb diverses institucions culturals i experimentar amb protocols de recerca i accions innovadores. De fet, la meva trajectòria professional inclou no sols el desenvolupament i la coordinació de programes de recerca en l’àmbit acadèmic internacional, sinó també la participació en projectes de reestructuració i valorització, brindant assessoria i capacitació a institucions culturals en diversos països. A través d’aquestes col·laboracions, he contribuït a enfortir les seves estratègies de gestió, mediació i difusió cultural, sempre tenint en compte la importància d’adaptar-se a contextos locals específics i promovent el diàleg entre diferents realitats culturals.

Universitat Autònoma de Barcelona
Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball – QUIT
Campus UAB- Edifici B
08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
Spain

 

Interesos de recerca

Sociologia de la cultura i de l’art, museologia, sociologia de les organitzacions, metodologia de la recerca, sociologia del turisme i de l’oci, sociologia urbana, gestió de la cultura i del patrimoni, ciències de l’art, història de l’art.
• Temes principals:
Sociologia dels públics i de les pràctiques culturals, estudis de públic, estudis de recepció i d’avaluació, aprenentatge informal, polítiques culturals internacionals, desenvolupament de públic, noves formes de mediació, pedagogia cultural, museologia participativa, definició de patrimoni, màrqueting de la cultura i de les arts, art contemporani, art urbà
• Temes transversals:
Qüestions epistemològiques, enfocament pluri i interdisciplinari (ciències humanes i ciències de l’art), metodologies qualitatives i quantitatives, ètica de l’AI, teories de la comunicació, aspectes psicosocials dels comportaments humans, estudis de gènere.

Publicaciones destacadas

Aquesta entrada ha esta publicada en El QUIT, General, Personal tècnic i d'administració. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.