Gestió de la crisi d’inflació a través del diàleg social – MAINSOC

Després de dues dècades de baixos nivells d’inflació i moderació salarial, Europa enfronta un augment sense precedents del cost de vida i el risc d’estagflació. El xoc inflacionari està erosionant el poder adquisitiu dels empleats, particularment en la part inferior de l’escala salarial. Actors nacionals i de la UE han fet crides perquè els governs i els interlocutors socials gestionin l’actual crisi inflacionària mitjançant polítiques d’ingressos negociades i negociacions col·lectives.

L’objectiu del projecte MAINSOC és doble. En primer lloc, analitzar l’impacte de la crisi inflacionària en la dinàmica dels salaris reals i les diferències salarials entre sectors i grups de treballadors, parant esment a l’impacte asimètric sobre aquells que es troben en la part inferior de l’escala salarial i al paper de les institucions de relacions laborals per a explicar les diferències entre els diferents sectors i grups de treballadors. països. En segon lloc, analitzar el paper de les polítiques governamentals, la participació dels interlocutors socials i les institucions de relacions laborals en la gestió de la crisi inflacionària, l’adaptació a un nou escenari i la garantia d’un creixement inclusiu en sis països de la UE (DE, DK, ÉS, IT, HU, PL).

MAINSOC és un projecte conjunt de 6 organitzacions sòcies de cinc països, finançat per la Comissió Europea en el marc del Programa de Prerrogatives Socials i Línies de Competències Específiques (SOCPL).

Data d’inici: 01/12/2023
Data fi: 30/11/2025
Finançament: DG Employment, Social Affairs and Inclusion, EUROPEAN COMMISSION
Referència: GA no. 101126451 — MAINSOC
Investigador Principal: Oscar Molina
Equip: Alejandro Godino

Aquesta entrada ha esta publicada en Línies de recerca, Projectes en curs, Projectes en curs, Projectes en curs, Projectes europeus, Recerca, Relacions laborals i organització del treball, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.