Formació per les ocupacions de proximitat

Segons el Livre Blanc sur la politique Sociale Européenne (1994), el sector serveis pot presentar una major possibilitat de creació d’ocupació que els altres sectors d’activitat. Més concretament, el document indica que, com a causa de la combinació de les tendències socials i demogràfiques, els serveis crearan nous mercats, com el treball domèstic o el sector de vocació mèdic-social.
Els objectius de l’estudi apunten a delimitar la importància de les ocupacions de proximitat i a elaborar recomanacions per a assegurar la valorització i la qualificació de les ocupacions per als dones que els ocupen.
Per a portar a terme l’estudi s’ha organitzat un taller de treball amb la participació de persones que han realitzat estudis sobre aquesta qüestió a diferents països (Bèlgica, França, Regne Unit, Espanya i Itàlia) així com amb organismes de formació per a dones que treballen en aquest sector. Per a la realització del seminari, les expertes han elaborat una síntesi dels marcs teòrics realitzats als països esmentats. Ja que aquestes noves ocupacions apareixen en forma diferenciada per a cadascun dels països, amb el seminari s’obté un marc de referència i recomanacions per al futur.

Data d’inici: 01/12/1994

Data fi: 01/10/1995

Finançament: UE-TASK FORCE -DG V nº 94-20-EGA-0145-00

Investigador responsable: Teresa Torns Martí (QUIT), Giuseppina Madami (Pari e Dispari, Milano), Chantal Rogérat (GEDISST-CNRS Paris), Colette de Troy (IRIS-CREW, Bruxelles)

Equip: Giuseppina Madami (Pari e Dispari, Milano), Chantal Rogérat (GEDISST-CNRS Paris), Colette de Troy (IRIS-CREW, Bruxelles)

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Gènere i treball, Línies de recerca, Projectes europeus, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.