Formació i ocupació

El projecte investiga la relació entre formació i ocupació en situacions de crisis. La representació social de la formació com a factor fonamental en la consecució d’ocupació està avui molt estesa entre empresaris, treballadors, administració, sindicats i la gent en general. El projecte vol interrogar-se críticament sobre aquesta representació social. Per això volem entrar en l’entramat de la construcció social de la formació per a diferenciar aspectes que són pròpiament formació – sigui teòrica, sigui pràctica – d’altres aspectes que podrem considerar “adherits” a la formació, però qualificables més aviat com “recursos culturals” o socials -xarxes socials, trajectòries de vida quotidiana- o bé d’uns altres que defineixen la situació social de les persones.  Aquests factors diferenciats seran els que relacionem amb les formes de recerca, la consecució de l’ocupació i el canvi del mateix en situacions de crisis.

Data d’inici: 01/06/1994

Data fi: 01/06/1997

Finançament: DGICYT- Ministerio de Educación y Ciencia (PB93-0832)

Investigador responsable: Fausto Miguélez (coord.)

Equip: Carlos Lozares, Andreu Lope, Pedro López, Antonio Martín, Óscar Rebollo, Clara Llorens, Joel martí, Joan Miquel Verd, Enric Sanchis (Universitat de València)

Documents i publicacions: 

Lope, A., López P., Lozares, C., Martín, A.,Miguélez, F., Llorens, C., Martí, J., Verd, J.M., (2000), ¿Sirve la formación para el empleo?. Madrid, Consejo Económico y Social

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Línies de recerca, Ocupació i transformacions en el mercat de treball, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes I+D, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.