Exploració comparativa, en el marc europeu, de bones pràctiques per a la promoció de la carrera professional de les dones

L’ocupació de qualitat és un factor clau per a l’accés als drets de ciutadania i una esfera decisiva per assolir la igualtat de gènere. Malauradament, encara estem molt lluny d’aquesta igualtat ja que l’ocupació de les dones segueix marcada per la segregació horitzontal i vertical, la precarietat, la desigualtat salarial o l’assetjament sexual i per raó de sexe, entre d’altres.

En el context actual de crisi econòmica i social derivada de l’emergència sanitària de la COVID-19, és necessari que les mesures de recuperació econòmica que es plantegin tinguin en compte les característiques específiques de les dones al mercat de treball.

En aquest sentit, en l’àmbit de la segregació ocupacional, un dels fenòmens que afecta de forma quotidiana a moltes dones treballadores en sectors de baixa qualificació és la impossibilitat de moltes dones de promocionar en les seves ocupacions, en trobar-se majoritàriament ocupades en sectors intensius en mà d’obra, amb precàries condicions de treball i mal remunerats, caracteritzats per escasses escales de promoció.

Amb l’objectiu de poder dissenyar i implementar diferents estratègies de promoció de la carrera professional de les dones, vetllant per la dignificació de les ocupacions feminitzades i precaritzades, des de la Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Barcelona s’ha detectat la necessitat de dur a terme una primera exploració, de caràcter comparatiu a nivell europeu, de bones pràctiques en aquest àmbit.

Data inici: 17/09/2020
Data fi: 31/03/2021
Finançament: Ajuntament de Barcelona
Referència: 20002861
Investigador principal: Pilar Carrasquer
Equip: Raquel Serrano

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, Gènere i treball, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.