Estudi sobre el treball als centres penitenciaris de Catalunya i el seu paper en la futura reinserció social

El present projecte d’estudi pretén conèixer la incidència del treball dels interns als establiments penitenciaris sobre la seva futura reinserció social. Aquest estudi elaborarà les seves hipòtesis emparant-se en els següents pressupostos:
1. El fet d’incentivar la dedicació dels interns al treball, així com la seva formació en diferents oficis els conduirà mitjançant la reinserció laboral a aplanar el camí cap a la seva integració social.
2. En la mida que es dotin als centres penitenciaris de més mitjans, dirigits a fomentar la inserció laboral, millor s’estarà acomplint amb la seva funció.Este estudio pretende conocer la incidencia del trabajo de los internos en los establecimientos penitenciarios sobre su futura reinserción social.

Data inici: 01/10/2005

Data fi: 01/07/2006

Finançament: Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)-

Investigador responsable: Miguélez, F.

Equip: Alos, R., Martín Artiles, A., Gibert, F.

Documents i publicacions:

MIGUÉLEZ, F.; DE ALÒS-MONER, R.; MARTÍN, A.; GIBERT, F. (2006): El treball a les presons de Catalunya. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

MIGUÉLEZ, Fausto; ALÓS-MONER, Ramon; MARTÍN ARTILES, Antonio; GIBERT, Francesc (2007): Trabajar en prisión. Barcelona: Icaria.

 Presentació de la recerca: La inserció laboral dels exinterns dels centres penitenciaris de Catalunya. Ramón d’Alós-Moner Vila i Pere Jódar Martínez

ALÓS-MONER, Ramon; MARTÍN ARTILES, Antonio; MIGUÉLEZ LOBO, Fausto; GIBERT, Francesc (2009): “¿Sirve el trabajo penitenciario para la reinserción? un estudio a partir de las opiniones de los presos de las cárceles de Cataluña”. Revista Española de Investigaciones Sociológicas, nº 127 , pp. 11-32.

MARTÍN ARTILES, Antonio; ALÓS-MONER, Ramon; GIBERT, Francesc; MIGUÉLEZ, Fausto (2009): “Política de reinserción y funciones del trabajo en las prisiones. (El caso de Cataluña)”. Política y Sociedad, Vol. 46, Núm. 1 y 2, pp. 221-236 .

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Ocupació i transformacions en el mercat de treball, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.