Estudi sobre altes, baixes i rotació de l’afiliació

Es tracta d’un estudi que té per objectiu conèixer les causes de les baixes que es produeixen entre els afiliats i afiliades al sindicat CCOO de Catalunya.
La rotació al sindicat és molt elevada: se situa, en termes anuals, entorn al 10% de l’afiliació. Les dades registrals del sindicat permeten hipotitzar que l’elevada rotació s’explica en gran mesura per la rotació existent al mercat de treball (els més inestables en l’afiliació són els més inestables en el mercat de treball), així com per treballadors que s’apunten en un moment determinat al sindicat per resoldre algun problema, i es donen de baixa quan aquest ha passat.
L’estudi consta de dos parts: en una primera s’analitzen a fons les dades registrals de què disposa el sindicat, i en una segona es realitza una entrevista telefònica a una mostra aleatòria d’afiliats i afiliades que s’ha donat de baixa, entrevista en la que se’ls pregunta sobre les causes que els han portat a prendre aquesta decisió.

Data d’inici: 01/01/2006

Data fi: 01/12/2006

Finançament: Comissió Obrera de Catalunya

Investigador responsable: Ramon de Alós-Moner (UAB); Pere Jódar (UPF)

Documents i publicacions:

VV.AA. (2007): Afiliació i desafiliació sindicals. Estudi dels processos i factors que determinen el comportament afiliatiu a CCOO de Catalunya. Barcelona: CERES.

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Relacions laborals i organització del treball, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.