L’emergència sanitària provocada per la Covid19 i el necessari confinament de la població per combatre la pandèmia ha significat, des del punt de vista de l’organització del treball a l’Ajuntament de Barcelona, un canvi molt important cap a la digitalització forçosa i l’impuls de formes de treball a distància.
Abans de la crisi, el teletreball es veia com a forma organitzativa que millora l’eficàcia de les organitzacions i la qualitat de vida de les persones. Nombroses recerques han destacat els avantatges del teletreball en clau de productivitat, qualitat de la feina, reducció de costos, reducció de l’absentisme, millora de la motivació, respecte mediambiental, entre d’altres. Amb tot, l’actual impuls del treball a distància ha estat una resposta fruit de l’emergència, lògica davant la situació viscuda i, com a tal, no ha pogut ser planificada amb el temps i els mitjans necessaris.
Així doncs, l’objectiu és formular una proposta d’actuacions per garantir la incorporació de la perspectiva de gènere en el sistema de teletreball de l’Ajuntament de manera que la seva implantació no tingui un impacte de gènere negatiu en les condicions i oportunitats laborals de les dones.
Data inicio: 10/08/2020
Data fi: 31/12/2020
Finançament: Ajuntament de Barcelona
Referència: 20002682
Investigadora principal: Sara Moreno
Equip: Vicent Borràs
Documents: