Estudi dels joves catalans comarca a comarca

Aquest estudi pretén, a partir de tècniques qualitatives, acostar-se a la realitat de la joventut catalana, des d’una perspectiva basicamente territorial. Els objectius concrets de la investigació es poden resumir en els següents:
a) Oferint, molt especialment, als responsables polítics dels municipis el coneixement necessari per a dissenyar les polítiques de joventut des d’un punt de vista no-fragmentat de la realitat juvenil;
b) Destriant les peculiaritats de la joventut des d’un perspectiva territorial, col·locant al mateix temps les seves realitats en un context més global.
Aquest projecte s’ha realitzat conjuntament amb l’Observatori del Tercer Sector i ha produït com a resultats:
– Un informe pel conjunt de Catalunya
– Un informe per cada àmbit territorial: àmbit Metropolità, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Terres de l’Ebre
– Un informe per cada comarca

Data d’inici: 01/02/2005

Data fi: 01/11/2005

Finançament: Generalitat de Catalunya. Departament de Presidència. Secretaria General del Conseller en Cap

Equipo: Jonatan Castaño, Clèlia Colombo, Sergio Porcel, Núria Quintana, Gerard Quiñones, Daniel Tarragó

Investigador responsable: Joan Miquel Verd, Pedro López Roldán

Documents i publicacions:

VERD PERICÀS, Joan Miquel (2010): “La Variabilitat geogràfica en l’emancipació del jovent català : alguns elements d’anàlisi”. Revista Catalana de Sociologia, Núm. 25, pp. 43-54.

VERD PERICÀS, Joan Miquel; LÓPEZ ROLDÁN, Pedro (2008): “La eficiencia teórica y metodológica de los diseños mulimétodo“. EMPIRIA: Revista de metodología de ciencias sociales, Nº 16 , pp. 13-42.

VERD PERICÀS, Joan Miquel (2008): “La fuerza explicativa de los métodos mixtos. Una ejemplificación a partir de las diferencias territoriales en la emancipación familiar en Catalunya”. PAPERS Revista de Sociologia, Nº 90, pp. 11-31.

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Temps, treball i vida quotidiana, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.