Estudi de les condicions d’ocupació i negociació als centres de treball

Els canvis en les formes més tradicionals d’organització d’empresa (aquella que es reconeix habitualment com l’organització fordista) porta a una creixent diversitat en formes de treball i d’ocupació, en les condicions en les que es dóna la prestació de treball. Al mateix temps, a aquests canvis se’n sobreposen uns altres que fan referència als processos de descentralització de la negociació col·lectiva. Tot i que els convenis d’àmbits supra-empresarials (sectorials) segueixen sent un marc important normatiu, es reconeix que en derivació d’aquests o en paral·lel apareixen nombrosos i dispersos processos de negociació (coneguts com micro-concertació).
En aquest context es planteja, doncs, porta a terme un treball de recerca sobre condicions laborals i negociació a les empreses o centres de treball, que permeti obtnenir coneixements aprofundits sobre situació i tendències.

Data d’inici: 01/03/2003

Data fi: 01/03/2005

Finançament: Comissió Obrera Nacional de Catalunya. CCOO

Investigador responsable: Ramon de Alòs

Equip: Ramon de Alòs, Pere Jodar

Documents i publicacions:

Alós, R.; Jódar, P.; Martí, J.; Martín Artiles, A.; Bonet, X.; Ortiz, L. (2005): Relacions laborals i condicions d’ocupació en els centres de treball. Un estudi des de la perspectiva dels afiliats a CCOO de Catalunya. Ceres: Barcelona

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Relacions laborals i organització del treball, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.