Laia Castelló i Santamaria

Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona al 2005. Actualment és becària FPU del Ministeri de Ciència i Innovació.
Al novembre del 2007 obté el DEA amb el treball de recerca “Les formes de gestió del treball domèstic assalariat a l’Estat Espanyol”, dirigida per les professores Teresa Torns i Sònia Parella, i amb el qual aconsegueix l’abril de 2008 el primer premi del “Concurs de Joves Sociòlegs 2008”, promogut per l’Associació Catalana de Sociologia i l’Institut d’Estudis Catalans.

Actualment està treballant en la Tesi Doctoral sobre les estratègies d’articulació de l’esfera productiva i reproductiva de les dones catalanes segons la seva posició en l’estructura social. Una de les estratègies de conciliació que vol aprofundir la tesi és la salarització o mercantilització del treball domèstic i familiar i les seves implicacions en termes de classe, gènere i ètnia.Licenciada en Sociología por la Universitat Autònoma de Barcelona en 2005. Actualmente es becaria FPU del Ministerio de Ciencia e Innovación. En noviembre del 2007 obtiene el DEA con el trabajo de investigación “Las formas de gestión del trabajo doméstico asalariado en el estado español”, dirigida por las profesoras Teresa Torns y Sònia Parella, y con el cual consigue en abril de 2008 el primer premio del Concurso de Jóvenes Sociólogos 2008, promovido por la Asociación Catalana de Sociología y el Institut d’Estudis Catalans.

Actualmente está trabajando en la Tesis Doctoral sobre las estrategias de articulación de la esfera productiva y reproductiva de las mujeres catalanas según su posición en la estructura social. Una de las estrategias de conciliación que quiere profundizar la tesis es la salarización o mercantilización del trabajo doméstico y familiar y sus implicaciones en términos de clase, género y etnia.Graduated in Sociology by the Universitat Autònoma de Barcelona in 2005.
At present she is a scholar of the Ministry of Science and Innovation of Spain. In November of 2007 she obtained the Certificate of Advanced Studies with the research work “The forms of management of the wage-earning domestic work in Spain”, supervised by the professors Teresa Torns and Sònia Parella, and with which she achieved in April of 2008 the first prize of the “Competition of Young Sociologists 2008”, promoted by the Catalan Association of Sociology and the Institute of Catalan Studies.

At present she is working in her Doctoral Thesis about the different “work-life balance” strategies of women across the social structure. One of the strategies the thesis wants to deepen is the commodification of the domestic and care work and its implications in terms of class, gender and ethnicity.

Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.