Crisi econòmica, trajectòries laborals i actituds sociopolítiques juvenils. El cas de la joventut de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

La recerca estudia els efectes que l’actual crisi econòmica està tenint en les visions, actituds i comportaments del jovent vers el mercat de treball i el sistema polític. Concretament, es vol veure quines característiques tenen les visions, actituds i comportaments esmentats i els canvis que aquests puguin haver patit durant els anys de crisi econòmica, especialment a causa dels efectes de la crisi del mercat de treball juvenil i, complementàriament, pels efectes de les modificacions d’algunes partides socials.

L’estudi analitza el cas de las persones joves residents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona mitjançant una metodologia mixta o multimètode que combina mètodes quantitatiu i qualitatiu: es du a terme una anàlisi quantitativa i extensiva de l’objecte d’estudi mitjançant l’explotació estadística de dades secundàries d’enquesta, que es complementa amb l’anàlisi qualitativa i intensiva de dades primàries d’entrevistes biogràfiques.

Data d’inici: 17/03/2014

Data fi: 31/03/2015

Finançament: Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País (SEBAP)

Investigador responsable: Oriol Barranco

Equip: Mireia Bolíbar

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Ocupació i transformacions en el mercat de treball, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.