Carolina Recio Cáceres

Equip / Professors investigadors
Carolina Recio Cáceres

Professora associada laboral

Llicenciada en Sociologia (2002) i Doctora en Sociologia (2013) per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 2006 va obtenir una beca de Formació del Personal Investigador (Programa FPI) del Ministeri d’Educació i Ciència i des de llavors ha estat involucrada en diversos projectes de recerca del grup QUIT.
És professora associada del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Sociologia
Campus UAB- Edifici B
08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
Spain

+34 93 581 3832
carolina.recio@uab.cat
Curriculum Vitae

Interesos de recerca

Els seus principals interessos de recerca són: el treball de cura i la seva professionalització; l’anàlisi del mercat de treball amb perspectiva de gènere; l’anàlisi dels temps de treball i els temps de vida quotidiana.

Publicacions destacades

TORNS, Teresa i RECIO, Carolina (2013) “Género, Trabajo y Vida Económica” en Díaz, C.i Dema, S. (coords.) Sociología y Género. Madrid: Tecnos.

TORNS, Teresa i RECIO, Carolina (2012), “Las desigualdades de género en el mercado de trabajo: entre la continuidad y la transformación”, Revista de Economía Crítica, nº14, segundo semestre, pp. 178-202.

RECIO, Carolina (2011), “El sector de atención a las personas en España. Una mirada desde el empleo”, Sociología del Trabajo, 71, pp. 7-25.

TORNS, Teresa i RECIO, Carolina (2011), “Frauen auf dem spanischen Arbeitsmarkt” Feminitische Studien, 29 (1), pp. 65-78.

TORNS, Teresa i RECIO, Carolina (2011), “Las mujeres y el sindicalismo: avances y retos ante las transformaciones laborales y sociales”, Gaceta Sindical. Reflexión y debate, 16, pp. 241-258.

RECIO, Carolina (2010), “Familismo, asistencialismo y precariedad. La configuración del empleo en el sector de atención a las personas” a Alternativas. Cuadernos de Trabajo Social, 17, pp. 19-43.

TORNS, Teresa; BORRÀS, Vicent; MORENO, Sara; RECIO, Carolina (2008), “Las actuaciones sobre el tiempo de trabajo. Un balance de las propuestas llevadas a cabo en la Unión Europea”, Sociología del Trabajo, Nº 63, pp. 3-26.

TORNS, Teresa; CARRASQUER, Pilar; PARELLA, Sònia; RECIO, Carolina (2007), Les dones i el treball: mites i certeses, Barcelona, Institut Català de les Dones.

Aquesta entrada ha esta publicada en Col·laboradors, El QUIT, Equip, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.