Capital social i desenvolupament territorial: xarxes socials i lideratges en les noves dinàmiques rurals a Espanya (2017)

La tesi doctoral parteix de la necessitat de (re)conceptualitzar el marc analític en el qual abordar l’estudi de les noves dinàmiques rurals. Per a això s’exploren aportacions de la Nova Sociologia Econòmica, útils per a un enfocament complementari a l’estudi dels processos territorials. L’estat de la qüestió ve definit per la combinació de dues aproximacions, d’una banda, els estudis ruralistes, amb atenció a les aportacions del desenvolupament territorial. Per un altre, l’enfocament del capital social, amb atenció a la seva contribució a l’estudi de tals processos. La hipòtesi central de recerca gira entorn dels efectes esperats sobre l’estoc de capital social de la combinació dels processos de desenvolupament socioeconòmic en els quals han estat immerses moltes de les zones desfavorides del nostre país, i de la creixent coordinació entre actors, per exemple, en el marc dels grups d’acció local LEADER.

Autor/a: Javier Esparcia Pérez

Director/a: Carlos Lozares y José Luis Molina

Data de defensa: 20/09/2017

Enllaç: http://hdl.handle.net/10803/457367

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Publicacions, Tesis doctorials, Tesis doctorials entre 2015-2019. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.