Estudi sobre els canvis en els usos del temps i la transformació dels hàbits quotidians

L’objectiu general és identificar, descriure i explicar les principals tendències de canvi en els usos i la distribució del temps tot analitzant les possibles implicacions sobre els hàbits quotidians des de la perspectiva de gènere. Més concretament, a partir d’una estratègia metodològica mixta, es proposa detectar les tendències de canvi en el temps dedicat al treball domèstic i de cura, així con el seu impacte sobre la salut, l’alimentació i el consum. Els resultats obtinguts han de permetre apuntar línies per a futures propostes d’actuació orientades a revertir les dinàmiques que comporten, o poden comportar, un empitjorament de la vida quotidiana i un augment de les desigualtats socials..

Data d’inici: 10/07/2019

Data fi: 31/10/2020

Finançament: Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa

Referència finançament: 17583

Investigador responsable: Vicent Borràs

Equip: Sara Moreno

Documents:

Moreno, Sara; Borràs, Vicent (2020): Els canvis en els usos del temps i la transformació dels hàbits quotidians. Resum executiu. Universitat Autònoma de Barcelona. https://ddd.uab.cat/record/241459?ln=ca

Publicacions:

Moreno-Colom, Sara & Borràs Català, Vicent (2021). Menos tiempo de cocina, más tiempo de consumo: ¿más igualdad de género?. Revista de economía crítica, 31, 121-138.

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes I+D, Recerca, Temps, treball i vida quotidiana, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.