Assistència tècnica sobre mecanismes de distribució solidària i de protecció davant l’ atur-Règims de seguretat social redistributius i solidaris

EUROsociAL+ és un programa de cooperació de la Unió Europea l’objectiu global del qual és contribuir a l’augment de la cohesió social a Amèrica Llatina; el seu objectiu específic consisteix a donar suport a les polítiques públiques nacionals en matèria social, de bona governança i igualtat de gènere, amb la finalitat d’ augmentar el nivell de cohesió social i reforçar les institucions responsables de la seva aplicació.

En el marc d’ aquest programa es desenvolupa d’ un estudi sobre les experiències d’ ingrés mínim que s’ han dut a terme a Alemanya, Espanya i Itàlia, i la seva articulació amb les polítiques actives d’ ocupació i els sistemes de protecció per desocupació en aquests països.

L’objectiu és conèixer com es dona la vinculació en aquests països entre els programes de renda/ingrés mínim i els serveis d’ocupació, en particular i com s’atén la població beneficiària amb mesures que aborden les diferents dimensions de la seva vulnerabilitat, per acompanyar-la a reinserir-se o millorar la seva posició en el mercat laboral.

Data d’inici: 08/04/2022
Data de finalització: 07/04/2023
Finançament: Programa EUROsociAL+ (Institut Italià Llatí Americà (IILA))
Referència oficial: Contracte 131/SD/932/IILA/ES/022
Investigador principal: Pedro López Roldán
Equip investigador: Antonio Martín Artiles, Eduardo Chavez Molina

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, Línies de recerca, Mobilitat i desigualtat social, Projectes en curs, Projectes en curs, Projectes en curs, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.