Anàlisi de la situació laboral de les dones ocupades, a Catalunya, en els àmbits de: STEM (Science, Technology, Engineering i Mathematics), emprenedores i empresàries i sector públic

Aquest informe presenta els resultats de l’anàlisi de la situació laboral de les dones ocupades, a Catalunya, en tres àmbits diferents: el sector de les disciplines dites STEM (Science, Technology, Engineering i Mathematics), les emprenedores i empresàries i el sector públic. L’informe, tot i presentar els tres àmbits de forma separada, mostra com la persistència de les desigualtats de gènere és el denominador comú que les homogeneïtza. Persistència que, cal recordar, no és només una característica d’aquests tres àmbits sinó que és present a tot el mercat laboral. Com és hores d’ara força sabut, aquesta persistència troba les seves arrels en una divisió sexual del treball que s’origina a l’esfera de la llar-família. Té conseqüències importants en la vida de les dones i, de retruc, amara el conjunt de la societat. Essent la segregació ocupacional que afecta les dones el mercat laboral una de les seves expressions més clares, tal com es posa de manifest en aquest informe.

Data d’inici: 01/02/2008

Data fi: 01/12/2010

Finançament: Institut Català de les Dones

Investigador responsable: Teresa Torns

Equip: Carolina Recio, Anna Grau

Aquesta entrada ha esta publicada en Convenis, General, Gènere i treball, Línies de recerca, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Projectes finalitzats, Recerca, Tots. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.