Álvaro Fernández Junquera

Equip / Personal investigador en formació

Álvaro Fernández Junquera

Becari pre-doctoral (FPU)

Álvaro és graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Granada (2019), cursant un any acadèmic en la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona. Durant el grau, es va especialitzar en polítiques públiques i teoria política. Va realitzar el màster en Economia per la Universitat de Granada (2020), cursant les assignatures d’econometria, macroeconomia i microeconomia.

Des d’una formació interdisciplinària en ciències socials, s’ha centrat en investigar les diverses polítiques públiques que podrien corregir el problema de la desocupació. Actualment, realitza la seva tesi doctoral sota la direcció del Dr. Óscar Molina Romo amb un contracte FPU del Ministeri d’Universitats d’Espanya.

Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball – QUIT
Universitat Autònoma de Barcelona
Campus UAB - Edifici B, C/ de la Fortuna
08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona) - Spain

Despatx B3b/059

+34 93 5813303
alvaro.junquera@uab.cat

Curriculum Vitae

Interesos d’investigació

Els seus interessos de recerca es troben entre la sociologia del treball i l’economia laboral. D’una banda, se centra en l’avaluació de polítiques públiques, les actituds i percepcions sobre demandants d’ocupació i les polítiques actives de mercat de treball. La seva tesi doctoral tracta d’analitzar l’eficàcia de programes d’orientació laboral en els serveis públics d’ocupació d’Andalusia. D’altra banda, s’està especialitzant en l’anàlisi interindustrial amb dades input-output i matrius de comptabilitat social. La seva tesi de màster va estudiar l’efecte sobre l’ús de diverses propostes de política fiscal expansiva per fer front  a la crisi de la COVID-19

Publicacions destacades

Aquesta entrada ha esta publicada en El QUIT, General, Personal investigador en formació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.