Adaptant-se als nous temps? L’emergència de pràctiques innovadores en la negociació col·lectiva

Ponent: Óscar Molina

Institució: Universitat Autònoma de Barcelona, Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball

Presentació d’un informe realitzat per a Eurofound en el qual s’analitzen les evolucions recents i les pràctiques emergents en relació amb els processos i resultats de la negociació col·lectiva, principalment en el sector privat.
L’informe abasta els sistemes de negociació col·lectiva en deu Estats membres de la UE i analitza els efectes de la pandèmia de COVID-19 i la posterior crisi econòmica i social sobre la dinàmica de la negociació col·lectiva i els convenis col·lectius. També examina les pràctiques i innovacions que han sorgit en resposta a factors estructurals com el canvi tecnològic, les polítiques de descarbonització i neutralitat climàtica i l’envelliment de la mà d’obra. Així mateix, avalua la capacitat dels sistemes de negociació col·lectiva per a adaptar-se als canvis estructurals en el treball, la producció i el mercat laboral, així com les tendències a mig termini.

Veure Informe aquí.

Data: 21/03/2023

Aquesta entrada ha esta publicada en Divulgació, General, Seminaris QUIT. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.