L’encàrrec de l’Observatori de la Juventut de Catalunya du a terme una anàlisi de la situació de la població jove en relació a la seva activitat laboral mercantil i de les trajectòries laborals que se’n desprenen.
A partir de les dades que ofereix l’Enquesta a la Joventut de Catalunya 2012, s’analitza, a més de la situació del jovent en el mercat laboral, les situacions d’inactivitat i formació que d’una manera o altra poden connectar-se amb la tinença o no d’ocupació
L’estratègia d’anàlisi contempla, d’una banda, la realització una explotació de les dades des d’un angle estàtic i descriptiu, amb el qual s’intenta obtenir una fotografia del moment actual de la situació dels joves en el mercat de treball, i, de l’altra, el desenvolupament d’una anàlisi amb un caràcter dinàmic i longitudinal, que intenta identificar les diferents trajectòries que la població juvenil desenvolupa, tant en les transicions formació-ocupació com una vegada inserida laboralment. En darrer lloc, es fa una anàlisi comparativa posant en relació les informacions obtingudes en l’EJC12 amb les obtingudes en l’EJC07 per tal de fer visibles els canvis transcorreguts durant els darrers cinc anys, marcats per importants canvis en el context laboral.
Data d’inici: 01/11/2012
Data fi: 01/09/2013
Finançament: Agència Catalana de la Joventut
Investigador responsable: Joan Miquel Verd
Equip: Laia Castelló, Mireia Bolíbar, Oriol Barranco
Documents i publicacions:
CASTELLÓ, Laia; BOLÍBAR, Mireia; BARRANCO, Oriol; VERD, Joan Miquel (2013): “Treball. Condicions en el mercat de treball i trajectòries laborals de la joventut catalana”, en P. Serracant (coord.) Enquesta a la joventut de Catalunya 2012, Volum 1. Col·lecció: Estudis, núm. 34. Editorial: Direcció General de Joventut, Generalitat de Catalunya. pp. 117-224 .
MORENO, Sara (2013): “Un anàlisi de les transicions juvenils des de la perspectiva de gènere“, en en P. Serracant (coord.) Enquesta a la joventut de Catalunya 2012, Volum 2:Les diferents vivències de la joventut. Col·lecció: Estudis, núm. 34. Barcelona: Direcció General de Joventut, Generalitat de Catalunya. pp. 187-218 .